Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Ένα Όνειρο που έγινε πραγματικότητα και σήμερα κλείνει τα 4 χρόνια λειτουργίας της, η Ορχήστρα των Ονείρων.

Σαν σήμερα πριν 4 χρόνια ιδρύθηκε η Ορχήστρα των Ονείρων, ένα όνειρο που τελικά έγινε πραγματικότητα. Το Όνειρο του μαέστρου και ιδρυτή αυτής κ. Ιωάννη Γαβρά. Με αφορμή τα γενέθλια της Ορχήστρας των Ονείρων σας παρουσιάζουμε το κοινωνικό της έργο μέχρι και σήμερα.

Δράσεις – Εθελοντισμός

Το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014 προσκαλείται από τον μαέστρο της Ορχήστρας των Ονείρων ο ερμηνευτής κ. Θανάσης Κομνηνός για να μοιραστεί με τα μέλη της Ορχήστρας τις προσωπικές του εμπειρίες στον καλλιτεχνικό χώρο. Ο ερμηνευτής δεν δίστασε να απαντήσει και σε ερωτήματα των μελών.
Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014 στις 17:00 η Ορχήστρα των Ονείρων ξεκίνησε τη συνεργασία της με το σύλλογο φίλων παιδιών με καρκίνο Ελπίδα με ενημερωτικό σεμινάριο για τον παιδικό καρκίνο. Το σεμινάριο έλαβε χώρα στον ξενώνα του συλλόγου Ελπίδα με τίτλο "Παιδικός Καρκίνος Μύθοι & Αλήθειες".

Την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015 η Ορχήστρα των Ονείρων διοργανώνει ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας με σκοπό την ίδρυση Τράπεζας Αίματος με την επωνυμία « Τράπεζα Αίματος της Ορχήστρας των Ονείρων» Σκοπός της Τράπεζας είναι η παρακαταθήκη αίματος για τις ανάγκες των μελών της, καθώς και την ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς στο κοινωνικό περιβάλλον.

     Την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε σεμινάριο Οδικής Ασφάλειας και Συμπεριφοράς από τον Έλληνα οδηγό αγώνων Ιαβέρη, κατά κόσμων κ. Αναστάσιο Μαρκουίζο. Ο σκοπός αυτής της διοργάνωσης ήταν η ευαισθητοποίηση και η ανατροπή της λανθασμένης και βαθιά ριζωμένης, ελληνικής οδικής κουλτούρας. Ο Ομιλητής μας χειμαρρώδης και εύστοχος, κατάφερε να κάνει όλους τους παρευρισκόμενους να ανατριχιάσουν αλλά και να σκεφτούν. Παρακάτω βρίσκεται σε link   ολόκληρη την ομιλία του Ιαβέρη. Το σεμινάριο έλαβε χώρα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του  Studio Live (Λ. Δημοκρατίας 246). 

      Την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε το βιωματικό σεμινάριο με τίτλο ¨Μάθε να βλέπεις για δύο¨. Εισηγητές οι εκπαιδευτές κινητικότητας, προσανατολισμού και δεξιοτήτων καθημερινής διαβίωσης ατόμων με προβλήματα όρασης κα Σοφία Συριοπούλου και κ. Μενέλαος Τσαούσης, καθώς και ο Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών κ. Βαγγέλης Αυγουλάς. Το σερβίρισμα με τη μέθοδο του ρολογιού, η αναγνώριση των κερμάτων από τη στεφάνη τους και των χαρτονομισμάτων με το τεχνικό βοήθημα “Cashtest», τα ζευγάρια και οι μάσκες για τη σωστή εφαρμογή των τεχνικών συνοδείας τυφλού από βλέποντα οδηγό που έδωσαν τη βιωματική διάσταση, το παραδοσιακό παιχνίδι της Τυφλόμυγας ως ένα ευχάριστο διάλειμμα για την εγρήγορση όλων των αισθήσεων πλην της όρασης.

     Την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 στην επετειακή εκδήλωση για τα 25 χρόνια του ογκολογικού νοσοκομείου «Ελπίδα» έδωσε το παρών η Ορχήστρα των Ονείρων μετά του μαέστρου της κ. Ιωάννη Γαβρά ύστερα από προσωπικό κάλεσμα της προέδρου του συλλόγου κας Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του ογκολογικού νοσοκομείου Ελπίδα.Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού ο υπουργός Επικρατείας  κ. Αλέκος Φλαμπουράρης μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κυρία Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος των Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, η κυρία Λιάνα Κανέλλη από το ΚΚΕ και πολλοί άλλοι. Παρούσες, επίσης και οι πρώτες κυρίες της Κύπρου κυρία Άντρη Αναστασιάδη και της Αλβανίας κυρία Odeta Nishani καθώς και ο αγγελιοφόρος της Ελπίδας, κ. Σάκης Ρουβάς.
  Υπενθυμίζουμε ότι το 2ο Music Dream Festival ήταν αφιερωμένο στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο Ελπίδα και στο Όραμα Ελπίδας και χάρη σε αυτό συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 150 νέοι εθελοντές δότες μυελού των οστών οι οποίοι προστέθηκαν στον Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Δοτών. 
Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 το Μουσικό εργαστήρι «Η Οδός Ονείρων» και η Ορχήστρα των Ονείρων διοργάνωσαν στο χώρο τους επιμορφωτικό – ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα «Κέντρο Σκύλων Οδηγών Ελλάδας, έργο και δράσεις» έχοντας τη στήριξη από το «Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Σκύλων και Κινητικότητας Τυφλών και Σκύλων Βοηθών για άτομα με Αναπηρίες – « Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος». Το σεμινάριο περιλάμβανε:
·       Παρουσίαση του έργου και των δράσεων του κέντρου
·       Παρουσίαση σχετικών βίντεο που περιείχε το πρόγραμμα της εκπαίδευσης των σκύλων οδηγών
·       Ανάπτυξη του προγράμματος της αναδοχής Κουταβιών και φιλοξενίας Κουταβιών και Σκύλων
·       Ολιγόλεπτη βόλτα με Σκύλο Οδηγό σε άτομα με όραση. Με τη χρήση μάσκας και συνοδεία Εκπαιδευτή
Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 το Μουσικό εργαστήρι «Η Οδός Ονείρων» και η Ορχήστρα των Ονείρων διοργάνωσαν στο χώρο τους επιμορφωτικό – ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα «Η επικοινωνία είναι Τέχνη» με την ψυχολόγο και δημοσιογράφο της ΕΡΤ κα Βίκυ Τσιανίκα. Η ομιλήτρια καθήλωσε το κοινό της, εξηγώντας του με απλό τρόπο τεχνικές ώστε να επικοινωνεί καλύτερα με το περιβάλλον του.
Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιείται ημέρα αιμοδοσίας με σκοπό την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος της Ορχήστρας των Ονείρων με την επωνυμία « Τράπεζα Αίματος της Ορχήστρας των Ονείρων» που εδρεύει στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».
Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιείται σεμινάριο με θέμα της  Πρώτες Βοήθειες,  στο χώρο του Μουσικού εργαστηρίου «Η Οδός Ονείρων», από την Παιδιατρική Μεταπτυχιακή Νοσηλεύτρια και Εκπαιδεύτρια BLS/AED κα Όλγα Παπακυριακού.



Τέλος θα θέλαμε να σα ευχαριστήσουμε όλους εσάς που 4 χρόνια μας πιστέψατε και μας στηρίζεται σε κάθε πρωτοβουλία μας με σκοπό και στόχο την Παιδική Φροντίδα και Προστασία.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *